Pe 31 martie curent, pe portalul de știri zdg.md a apărut o știre realizată în baza unor declarații false făcute de un pseudo-medic din cadrul IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

    Potrivit informațiilor difuzate pe acest site în baza mărturiilor unei persoane anonime au fost aduse acuzații conducerii IMSP CNAMUP la subiectele: protecția personalului; atitudine și limitarea accesului cetățenilor la informație.

    IMSP CNAMUP informează populația că toți membrii echipelor de asistență medicală urgentă din Republica Moldova dispun de  echipamente de protecție individuale.

    Zilnic, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu în cadrul briefing-ului de presă prezintă informații actualizate a situației epidemiologice privind evoluția noului tip de Coronavirus în Republica Moldova.

    În aceste clipe grele, conducerea IMSP CNAMUP face tot posibilul pentru a facilita activitatea echipelor AMU din toată țara. 

     Solicităm reporterilor ZDG interesați de subiectele medicale să vină în vizită pentru a vedea care este realitatea și pentru a se asigura că colaboratorii CNAMUP-ului sunt dotați cu toate cele necesare în conformitate cu protocoalele Organizației Mondiale a Sănătății.

    Vă rugăm respectuos să nu stipulați afirmații eronate în știri, verificați toate informațiile înainte de a le difuza. Prezentați materialele jurnalistice într-o manieră transparentă, folosiți mai multe surse.