Pe data de 28 septembrie curent, 7 lucrători din cadrul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au primit Distincții de Stat din partea Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon. Medaliile au fost conferite în semn de profundă gratitudine pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție substanțială la implementarea formelor și metodelor avansate de tratament și pentru dăruirea și abnegația manifestate în domeniul medical.


Medalia „Meritul Civic” a fost înmânată
• domnului Gheorghe MIROȘNICENCO, șef al Departamentului Regional de Asistență Medicală Urgentă Sud;
• domnului Nicolai PILA, șef al Substației de Asistență Medicală Urgentă Anenii Noi;
• domnului Gheorghe RUSU, șef al Substației de Asistență Medicală Urgentă Cimișlia;
• domnului Igor SÎRGHI, șef al Substației de Asistență Medicală Urgentă Ștefan Vodă.
De Medalia „Nicolae Testemițanu” s-au învrednicit
• doamna Tatiana BICIC, vicedirector medical al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească;
• doamna Maia MAZUR, șef al Substației de Asistență Medicală Urgentă Ocnița;
• doamna Lidia PREPELIȚĂ, felcer superior la Substația de Asistență Medicală Urgentă Leova.
Recent, pe data de 15 septembrie curent, Sofia GUȘILĂ, șef al Substației de Asistență Medicală Urgentă Căușeni a fost decorată cu Ordinul „Gloria Muncii”.
De asemenea, Medalia „Meritul Civic” va fi înmânată domnului Nicolae BLANARI, coordonator de transport la Substația de Asistență Medicală Urgentă Buiucani, municipiul Chișinău și Medalia „Nicolae Testemițanu” va fi conferită doamnei Viorica PETCOVA, medic la Substația de Asistență Medicală Urgentă Rîșcani.
Colectivul IMSP CNAMUP adresează sincere felicitări tuturor colegilor apreciați cu înaltele Distincții de Stat, care veghează sănătatea oamenilor și promovează Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Le dorim multă sănătate, noi performanțe și ascensiuni profesionale!