La data de 2 octombrie curent, colaboratorii IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au primit în dar 800 de echipamente de protecție individuală în valoare de 4000 de euro.

Donația a fost efectuată de reprezentanții Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, în persoana ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar, Angela Ganninger.
În contextul epidemiologic actual, reprezentanții Ambasadei Germaniei au ales să facă un gest nobil și un act de binefacere pentru Serviciul de Urgență, în loc de a petrece Recepția cu prilejul Zilei Naționale a Germaniei, sărbătorită tradițional pe 3 octombrie.
Lotul de costume de protecție este destinat personalului medical din prima linie de combatere a pandemiei, care va fi transmis tuturor echipelor AMU implicate în acordarea asistenței medicale urgente pacienților suspectați de COVID-19.
Conducerea IMSP CNAMUP exprimă profundă recunoștință reprezentanților Ambasadei Germaniei pentru implicare și contribuire la securitatea epidemiologică a echipelor de asistență medicală urgentă.