La data de 19 septembrie 2023, formatorii Centrului de Instruire în domeniul medicinii de urgență, calamităților și situații de criză din cadrul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (IMSP CNAMUP) a primit o donație impunătoare din partea Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR).

Dispozitivele moderne vor fi folosite în activitatea profesională a formatorilor specialiști întru instruirea personalului medical și populației la nivel înalt cu utilizarea tehnicilor performante. Lotul donat include 24 manechine (maturi, copii și sugari) completate cu dispozitive și accesorii pentru însușirea manevrelor corecte și tehnicilor de resuscitare cardiopulomanare și cerebrale.

La eveniment au fost prezenți: șef adjunct de delegație/șef de operațiuni al Comitetului Internațional al Crucii Roșii, Katy Attfield; delegat de sănătate al Comitetului Internațional al Crucii Roșii,Tarlan Aghayev; vicedirectorul medical IMSP CNAMUP, Serghei SUMAN și formatorii Centrului de Instruire în domeniul medicinii de urgență, calamităților și situații de criză din cadrul IMSP CNAMUP.

IMSP CNAMUP aduce sincere mulțumiri Comitetului Internațional al Crucii Roșii pentru suportul și donația oferită. Tehnologiile performante oferă posibilitatea organizării unor cursuri de instruire mai atractive și interesante în domeniul medicinii de urgență. Apreciem mult colaborarea cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii și sperăm pe viitor realizarea unor noi proiecte similare, la fel de valoroase.