03
sep

Veste bună pentru echipele de asistență medicală urgentă din cadrul Departamentului Regional AMU Nord. Două ambulanțe model Ford de tip „B” și „C” vor fi folosite de echipele AMU de la SAMU Bălți la deservirea solicitărilor de acordare a asistenței medicale urgente la etapa de prespital.


Pe data de 3 septembrie, directorul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris GOLOVIN a adresat un mesaj colaboratorilor și a înmânat șoferilor cheile de la noile autosanitare.
Ambulanţa tip B este destinată intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor. Ea va fi utilizată în acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
Ambulanţa tip C este destinată intervenţiei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotată cu echipamente, materiale şi medicamente de terapie intensivă. Echipajul ambulanţei tip C este condus obligatoriu de un medic.
Menționăm faptul că aceste două ambulanțe au fost aduse în Republica Moldova ca mostre și se preconizează aducerea în țară a încă 166 de ambulanțe (132 de tip B și 34 de tip C).