01
aug

Astăzi, la ora 10:23, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat o solicitare pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui pacient de 21 de ani în sectorul Centru din mun. Chișinău, pe motivul „inconștient, electrocutat”.

Potrivit informațiilor preliminare, un tânăr s-a electrocutat accidental în timpul efectuării lucrărilor de construcții. Colegii au solicitat imediat intervenția Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Echipa Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SAMU Centru a intervenit la locul solicitării în câteva minute și a depistat pacientul la sol, în stare critică cu stop cardio-respirator. Prompt au fost inițiate măsurile de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes, prin restabilirea ritmului cardiac și respirației.

Datorită manevrelor profesionale efectuate în timp oportun de echipa de asistență medicală urgentă, în următoarea componență: medicul Lilian Toderașcu; asistentul medical Mariana Negru; infirmierul Vera Cotoman și șoferul autoambulanței Grigore Vrâncean, viața tânărului a fost salvată.

Ulterior, echipa SAMU Centru a transportat asistat pacientul cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali și l-a transmis specialiștilor din cadrul DCMU a IMSP Institutul de Medicină Urgentă.