06
oct

La data de 06 octombrie 2022, în colaborare cu forțele de intervenție urgentă teritoriale, echipa Substației de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) Comrat a participat la un exercițiu comun de protecție chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN).

Antrenamentul comun a avut ca temă „Activitatea structurilor de conducere și coordonare a intervenției în situația producerii unor situații de urgență cu caracter CBRN”.

Exercițiul desfășurat a avut drept scop pregătirea, antrenarea, perfecționarea și verificarea capacităților de conducere a structurilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

Conform scenariului, localitatea Dezghingea, UTA-Găgăuzia a fost cel mai afectat teritoriu, în urma unei presupuse explozii la un reactor al Centralei atomoelectrice. Echipa SAMU Comrat a intervenit prompt la locul solicitării, a efectuat triajului victimelor, a acordat asistență medicală urgentă la etapa de prespital și a transportat pacienții la instituțiile medicale.

În cadrul exercițiului simulat, echipa SAMU Comrat a demonstrat un nivel înalt de pregătire pentru acționarea în medii contaminate, profesionalism, operativitate, vigilență și competență de intervenție rapidă în situații excepționale.