La data de 14 septembrie, ora 11:44, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei cu sarcina de 39-40 săptămâni.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Fălești, în următoarea componență: felcerul Nicoleta Coșeru, infirmierul Maria Gherman și șoferul ambulanței Serghei Ceahur, care s-a deplasat imediat și a ajuns în 6 minute la domiciliul pacientei.

La locul solicitării, membrii echipei AMU au constatat că pacienta era la a III-a naștere și prezenta semne de debut ale travaliului și s-a decis de a o transporta de urgență la spital.

În timpul transportării, nașterea a survenit spontan. La ora 12:12, venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Datorită intervenției echipei AMU s-a născut la termen un băiețel sănătos de 3200 gr., cu scorul Apgar 8-9 puncte.

Ulterior, lăuza și copilul au fost spitalizați în stare satisfăcătoare la Maternitatea din Bălți pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.