14
feb

            La data de 12 februarie curent, ora 16:54, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui pacient de 85 ani dintr-o suburbie a mun. Chișinău, pe motivul „lipotimie”. Cazul a fost încadrat în categoria urgențelor medico-chirurgicale majore – „Cod Roșu”.

            Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Rîșcani, în componența medicului Ivan TER, asistentului medical Sergiu COTIGA și șoferului Semion BALAN, care a ajuns prompt la locul solicitării.

          La locul solicitării a fost depistat pacientul în stare gravă. Din anamneză s-a constatat că bărbatul suferă de mai multe patologii cronice cardiovasculare, care s-au agravat și necesita de urgență internare în secție specializată. În timpul transportării la spital brusc a survenit un stop cardio-respirator.

            Echipa de asistență medicală urgentă a inițiat măsurile de resuscitare cardio-respiratorie, care au fost continuate de echipa de reanimare în zona roșie din cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime”.