Astăzi, 09 septembrie 2022, s-a desfășurat aplicația complexă la protecția civilă cu participarea administrației publice locale și forțelor de intervenție urgentă a raionului Căușeni cu genericul „Acţiunile organelor de conducere şi forţelor protecţiei civile ale raionului la organizarea lichidării consecinţelor cutremurului de pământ, inundaţiilor catastrofale, alunecărilor de teren, avariilor de producţie şi epizootiilor”.

Evenimentul a fost organizat în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 420 din 14 decembrie 2021 ,,Cu privire la măsurile de pregătire a protecției civile a Republicii Moldova pentru anul 2022” și Planul măsurilor de pregătire a protecției civile a IMSP CNAMUP pentru anul 2022.

În acest sens, pe parcursul zilei au avut loc mai multe exerciții practice la care  au participat echipele de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Căușeni, monitorizate de reprezentanții Serviciului Protecției Civile al IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (IMSP CNAMUP).

Potrivit scenariului au fost organizate și desfășurate acțiuni de simulare a lichidării consecințelor unui cutremur de pământ, urmat de un incendiu de proporții. În urma producerii alunecărilor de teren persoanelor sinistrate, care au suportat traumatisme, arsuri, intoxicații şi leziuni de diferite grade li s-a acordat asistență medicală urgentă prespitalicească.

Pe parcursul acțiunilor de intervenții simulate în temeiul unor scenarii posibile și realiste, echipele de asistență medicală urgentă au dat dovadă de operativitate, profesionalism, responsabilitate, diligență și competență de intervenție promptă în situații excepționale.