05
feb


IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în temeiul avertizării meteorologice informează despre pregătirea Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească în scopul asigurării populației cu servicii medicale calitative și oportune în condiții meteo nefavorabile.


În caz de ninsoare abundentă, echipele AMU vor interveni la locul solicitărilor pentru acordarea primului ajutor medical calificat. Toate ambulanțele sunt dotate cu dispozitive medicale și medicamente conform cerințelor. La necesitate, angajații CNAMUP-ului vor asigura transportarea medicală asistată a pacienților în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.
Conducerea IMSP CNAMUP îndeamnă cetățenii să respecte recomandările emise de autorități. Pacienții cu maladii cronice să respecte indicațiile medicului de familie, în caz de pericol pentru viață și sănătate să apeleze la numărul de urgență 112. Totodată vom asigura colaborarea și funcționarea în regim integrat cu alte servicii specializate de urgență.
IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească asigură acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, în regim non-stop prin intermediul subdiviziunilor sale pe întreg teritoriul țării.