21
dec

De astăzi, 21 decembrie, cei 13 angajați a Punctului de Asistență Medicală Urgentă Zîrnești din cadrul SAMU Cahul se vor bucura de un edificiu reparat capital, care corespunde tuturor standardelor europene. Peste 14.000 locuitori din 15 localități vor beneficia de servicii medicale urgente calitative la etapa de prespital.

Sediul cu o suprafață de 107 mp, dispune de sală de alertă, sală de instruire, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, încăperi sanitare, inclusiv duș. Clădirea este asigurată cu sisteme de aprovizionare cu apă, electricitate, canalizare și încălzire.

Reparația punctului de asistență medicală urgentă Zîrnești a început în luna iulie 2021 și lucrările au fost finisate recent. Valoarea proiectului de modernizare a punctului AMU Zîrnești, inclusiv mobilarea încăperilor și dotarea cu echipament medical constituie 622.059 lei.

La eveniment au fost prezenți: reprezentantul Ministerului Sănătății, Elena BOLEAC; directorul IMSP CNAMUP, Boris GOLOVIN; vicedirectorul IMSP CNAMUP, Tatiana BICIC; șeful Departamentului regional Gheorghe MIROȘNICENCO; șefa SAMU Cahul, Anna NECRASOVA; primarul comunei Zîrnești, Nicolae BEJU și personalul medical din cadrul PAMU Zîrnești.