29
mar

          

             La data de 29 martie, specialiștii formatori din cadrul Centrului de Instruire în domeniul Medicinii de Urgență și Calamităților al IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au organizat un training cu genericul „Suport Vital Bazal”.

       Formatorii cu experiență în intervențiile medicale de urgență au predat tehnici de prim ajutor în incinta unei companii. Trainingul a cuprins prezentarea teoriei „Suportului Vital Bazal”, activitatea practică individuală și în grupuri mici, coordonate de medicii specialiști.

       Trainingul s-a focusat pe principalele aspecte ale acordării primului ajutor medical și a vizat atât partea teoretică, cât și cea practică. La eveniment au fost demonstrate și explicate manevrele de resuscitare pe manechine, fiind exersate prin simularea situațiilor reale, participanții având posibilitatea să pună întrebări în cadrul unei discuții deschise.

       Tehnicile dobândite includ suportul vital de bază al adultului cu masajul cardiac extern, ventilația pulmonară și dezobstrucția cailor aeriene. La final, angajații companiei au primit certificate de participare la cursul de instruire. 

       Intervenția promptă în situații de urgență mărește șansa de supraviețuire a victimei. Instruirea populației reprezintă o prioritate pentru IMSP CNAMUP, în contextul aplicării cunoștințelor și competențelor necesare în cazul unei situații de risc sporit, când viața unei persoane se află în pericol major și are nevoie de primul ajutor medical!