La data de 29 aprilie curent, formatorii Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și Calamităților din cadrul IMSP CNAMUP au desfășurat un training cu genericul ,,Suport Vital Bazal” pentru angajații unui centru medical.

            Trainingul s-a focusat pe principalele aspecte ale acordării primului ajutor medical calificat, care a cuprins atât partea teoretică, precum și cea practică. Inițial, participanții s-au familiarizat cu echipamentul medical, după care prin simularea situațiilor reale au exersat pe manechine.

            Instruirea angajaților în aplicarea manevrelor de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală va mări șansa de supraviețuire a pacientului în situații de urgență. Reiterând manevrele salvatoare de viață, angajații centrului medical vor putea interveni rapid în cazul unei situații de risc sporit, când viața unei persoanei se află în pericol major.

            În cadrul cursului, 35 participanți au obținut abilități de recunoaștere a situațiilor care necesită acordarea primului ajutor; evaluarea gravității stării pacientului; utilizarea tehnicilor de prim ajutor; aplicarea corectă a manevrelor de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală.

            Remarcăm faptul că IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească rămâne în continuare deschis pentru instruirea diverselor categorii de populație în cunoașterea și aplicarea manevrelor salvatoare de viață în diferite situații critice.