12
apr

Joi, 11 aprilie 2019, în incinta Palatul Republicii, a avut loc cea de-a VI-a Ediție a “Galei Premiilor în Sănătate 2019” unul din cel mai important eveniment festiv dedicat celebrării anuale a succeselor obținute în domeniul sănătății.

Evenimentul desfășurat sub genericul Zilei Mondiale a Sănătății „Acoperirea universală cu servicii medicale – pentru fiecare și oriunde” a reunit invitaţi oficiali din Guvern, Parlament, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, ai mediului academic, instituţiilor medico-sanitare publice şi private din ţară. La eveniment a participat domnul director IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Boris GOLOVIN și vicedirectorii instituției.
Juriul de specialitate în baza rezultatelor concursului a selectat finaliștii celor 12 secțiuni. La categoria “Cea mai bună echipă de urgență” a fost desemnată echipa AMU din cadrul Stației “Centru” Substația AMU Strășeni, în componența - medic Parascovia Sagaidac, felcer Ana Donica și șofer autoambulanță Ion Staver. În cadrul ceremoniei festive membrii echipei AMU au fost premiați cu trofee și diplome. Trofeul reprezintă o clepsidră simbol al trecerii timpului, a vieții biologice care în anumite circumstanțe, se poate scurge mai repede sau mai greu, iar în acest proces lucrătorul medical are un rol decisiv. 
“Gala Premiilor în Sănătate” vine să încurajeze recunoaşterea şi onorarea lucrătorilor medicali care au obţinut rezultate remarcabile, cât și să aprecieze exemplele de bună practică din domeniul sănătăţii – oameni, instituţii şi organizaţii – care prin dedicaţie, abnegație şi profesionalism contribuie la dezvoltarea sistemului medical din Republica Moldova.
Evenimentul a fost organizat prin parteneriat între Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Compania Națională de Asigurări în Medicină și Centrul pentru Informare și Comunicare în Sănătate.