07
aug

Veste bună pentru echipele de asistență medicală urgentă din întreaga țară. De astăzi, toate cele 263 de echipe AMU vor fi dotate cu genți frigorifice portabile și elemente frigorifice flexibile de model unificat care vor asigura transportarea conformă a produselor farmaceutice termolabile și a preparatelor biologice în timpul executării misiunilor de AMU.

La data de 7 august 2023, în incinta IMSP CNAMUP a avut loc evenimentul de donare a 300 de genți frigorifice portabile pentru transportarea medicamentelor termolabile și a 600 de elemente frigorifice flexibile, oferite de OIM Moldova, cu suportul financiar a Uniunii Europene în cadrul proiectului „Sprijinirea protecției, tranzitului, întoarcerii voluntare și informate și a reintegrării cetățenilor Parteneriatului Estic și resortisanților Țărilor Terțe afectați de conflictul din Ucraina”. Valoarea totală a donației constituie 27500 EUR.

Această donație valoroasă reprezintă o continuare a colaborării mult apreciate cu OIM Moldova care vine în sprijinul consolidării capacităților de intervenție a Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, prin dotarea acestuia cu echipamente de importanță critică.

Gențile frigorifice portabile vor asigura siguranța transportării preparatelor farmaceutice termolabile și a produselor biologice, în special în contextul condițiilor nefavorabile ale mediului extern. În rezultat, atât cetățenii RM cât și persoanele refugiate din Ucraina, viața și sănătatea cărora este în pericol vor beneficia de asistență medicală de urgență sigură, la cele mai înalte standarde.

Potrivit statisticilor, de la începutul războiului din Ucraina până în prezent, echipele de AMU au deservit peste 15 mii solicitări parvenite de la persoanele refugiate.

Exprimăm sincere mulțumiri UE, OIM Moldova pentru efort și suportul constant întru sporirea rezilienței Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.