29
iul

Începând cu data de 30 iulie curent în cadrul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească se va implementa sistemul de comunicare radio TETRA (Terrestrial Trunked Radio). Acesta a fost creat special pentru utilizarea de către Serviciile Specializate de Urgență.

Sistemul de comunicare TETRA oferă colaboratorilor CNAMUP posibilitatea de schimb, transfer de date şi efectuare rapidă a apelurilor, cu un grad înalt de protecție și securizare. Staţiile radio cu GPS încorporat permit localizarea permanentă a personalului medical, fie a ambulanței.
Datorită acestor dispozitive cu posibilități tehnice avansate se va micșora timpul de reacție a Serviciului AMU. Astfel, echipele de asistență medicală urgentă din întreaga țară vor activa mai rapid și mai eficient împreună cu alte Servicii Specializate de Urgență.
De menționat este faptul că sistemul TETRA va mări gradul de satisfacție a populației față de calitatea serviciilor medicale prestate la etapa de prespital. De asemenea, sistemul de radiocomunicații TETRA sporește considerabil capacitățile IMSP CNAMUP la fortificarea siguranței și securității personalului medical.