18
oct

         În perioada 06-16 septembrie curent, activitatea medicală și administrativă a IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost evaluată de către echipa de experți evaluatori în domeniul sănătății. Precizăm faptul că atribuțiile în domeniul acreditării în sănătate îi revin Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate (CNEAS) din gestiunea Agenției Naționale de Sănătate Publică.

         Procesul de acreditare a cuprins evaluarea tuturor indicatorilor standardizați  privind calitatea acordării asistenței medicale urgente la etapa de prespital pacienților; examinarea documentelor interne;  controlul dispozitivelor medicale și analiza amplă a activității și pregătirii profesionale a personalului medical. „Grație dotării IMSP CNAMUP în care activați cu dispozitive medicale performante, a profesionalismului echipelor de asistență medicale urgentă, a unei activități economico-financiare eficiente și unui management calitativ al personalului administrativ sunteți un model al mediului prespitalicesc la nivel național” – au afirmat experții evaluatori.

         Directorul IMSP CNAMUP, Natalia CATANOI a menționat: „Colaboratorii instituției sunt mândri că am obținut performanțe remarcabile în ultimii 5 ani, iar prin acreditarea actuală avem dovada certă că oferim pacienților servicii medicale prespitalicești la un nivel înalt, cu garanția operativității și calității acordării eficiente a asistenței medicale urgente. În acest sens, suntem recunoscători pentru estimarea obiectivă și aprecierea înaltă a profesionalismului și muncii asiduă, care ne obligă să fim mereu în pas cu cele mai noi tendințe și inovații”.

         Reiterăm faptul că în urma evaluării complexe, Consiliul și-a exprimat decizia apreciind înalt calitatea serviciilor medicale prestate. Certificatul de acreditare atestă faptul că instituția îndeplinește condițiile necesare pentru asigurarea populației cu servicii medicale calitative la etapa de prespital, care corespund tuturor solicitărilor și necesităților.