15
sep

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească participă la expoziția internațională specializată de echipamente medicale, preparate farmaceutice şi stomatologie, ediţia a XXVI-a MoldMedizin & MoldDent, care se desfășoară în perioada 14-17 septembrie 2023 la CIE Moldexpo.

La evenimentul consacrat domeniului sănătății, formatorii specialiști a Centrului de instruire în domeniul medicinii de urgență, calamităților și situații de criză din cadrul IMSP CNAMUP vor prezenta dispozitive medicale performante utilizate în cazul urgențelor medico-chirurgicale majore, cele cardiovasculare, neurologice, traumatologice, respiratorii, pediatrice, etc.

Noile defibrilatoare semiautomate și portabile permit echipelor de asistență medicală urgentă (AMU) să acorde prompt ajutor medical persoanelor aflate în stop cardio-respirator. Gențile frigorifice portabile și elemente frigorifice flexibile de model unificat asigură transportarea conformă a produselor farmaceutice termolabile și a preparatelor biologice în timpul intervențiilor.

Sensorii pentru pulsoximetre sunt necesare pentru măsurarea saturației oxigenului în sânge. Acele pentru infuzie instraosoasă sunt folosite în cazul urgențelor majore, la stop cardio-respirator, în situația unei resuscitări dificile. Electrocardiografele de nouă generație permit efectuarea ECG cu transmiterea lor la distanță.

Ventilatoare pulmonare sunt folosite în acordarea asistenței medicale urgente pacienților în stare critică, care necesită respirație asistată. În premieră va fi prezentat ultrasonograful portabil ce permite investigarea pacienților cu afecțiuni grave și a celor accidentați cu leziuni ale abdomenului, toracelui și altor urgențe medicale cu impact major.

Menționăm faptul că o mare parte din dispozitivele medicale prezentate populației fac parte din loturile donate de Departamentul de Stat al SUA, Biroul OMS, Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație (IOM Moldova), Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

În acest sens, IMSP CNAMUP aduce sincere mulțumiri și exprimă recunoștință pentru suportul și sprijinul acordat. Aceste donații au contribuit considerabil la asigurarea operativității sporite și îmbunătățirea calității serviciilor medicale prestate populației. Suntem deschiși și în continuare pentru orice investiții și proiecte în beneficiul sănătății cetățenilor.

Vă așteptăm cu mare drag în Pavilionul numărul 2, pentru a face cunoștință cu echipamentele medicale de nouă generație.