15
aug

Condițiile de activitate ale angajaților punctului de asistență medicală urgentă prespitalicească (PAMU) Cazaclia au fost îmbunătățite semnificativ, odată cu inaugurarea noului sediu al subdiviziunii, care a avut loc pe data de 2 august curent. La deschidere au fost prezenți directorul IMSP CNAMUP, dnul Boris Golovin și a vicedirectorul responsabil pentru Serviciul AMU UTA Găgăuzia, dnul Vitalii Dragoi.

Pentru a corespunde standardelor moderne de calitate, edificiul a fost renovat capital și conectat la toate utilitățile (apeduct, canalizare, încălzire, electricitate). Valoarea totală a investiției, care include și construcția unei copertine pentru ambulanță, procurarea de mobilier nou, este de 1 milioan lei, cheltuieli suportate de IMSP CNAMUP.
PAMU Cazaclia deservește localitatea Cazaclia, cu o populație de peste 7000 locuitori, precum și satele Cortin, Copceac și alte localități din municipiul Ceadîr-Lunga, la necesitate. În cadrul punctului de asistență medicală urgentă activează 13 angajați, dintre care 4 felceri, 4 infirmieri, 4 șoferi și un îngrijitor de încăpere.
Crearea condițiilor adecvate de activitate în instituțiile de asistență medicală urgentă prespitalicească este una din acțiunile prioritare ale Programului Național de dezvoltare a asistenței medicale de urgență pentru anii 2016-2020, orientate spre creșterea capacității de intervenție a Serviciului AMUP.