Paisprezece ambulanțe noi de tip Sobol din lotul de 69 autosanitare achiziționate la începutul acestui an au fost repartizate astăzi în subdiviziunile de asistență medicală urgentă prespitalicească Fălești, Sîngerei, Drochia, Ocnița, Soroca, Nisporeni, Călărași, Telenești, Basarabeasca, Ungheni, Anenii Noi, Balatina (Glodeni), Răzeni (Ialoveni) și Mihailovca (Cimișlia).

 Unităţile de transport sanitar sunt asigurate cu echipament medical performant ce permite acordarea asistenţei medicale urgente de calitate. Scopul acestei achiziții este renovarea parcului auto de ambulanțe al Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, a cărui grad de uzură depăsește 80%.
Beneficiile pentru cetățeni se vor reflecta în calitatea serviciilor medicale de urgență acordate la etapa de prespital, datorită sporirii operativității deservirii solicitărilor.
Evenimentul a fost marcat cu prezența deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Boris GOLOVIN, secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doamna Rodica SCUTELNIC, conducerii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, personalului medical din subdiviziunile de asistență medicală urgentă prespitalicească din teritoriu.