27
oct

În ajunul Zilei Mondiale de Prevenire a Accidentului Vascular Cerebral (AVC), formatorii Centrului de Instruire în domeniul medicinii de urgență, calamităților și situații de criză din cadrul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (IMSP CNAMUP) au instruit 45 de angajați a unei rețele de supermarketuri din capitală.

Scopul evenimentului este creșterea gradului de conștientizare a populației asupra factorilor de risc și întreprinderea acțiunilor necesare pentru diminuarea cazurilor AVC în întreaga lume.

Cursurile de instruire s-au focusat pe principalele aspecte ale acordării primului ajutor medical calificat. Participanții s-au familiarizat cu echipamentul medical, după care prin simularea situațiilor reale au exersat pe manechine.

Cunoscând manevrele salvatoare de viață, vom putea interveni rapid în cazul unei situații de risc sporit, când viața unei persoanei se află în pericol major. Astfel, dacă acestea vor fi aplicate imediat ce este sesizată starea de pericol pentru sănătate, persoanele vor avea mai multe șanse de recuperare sau supraviețuire.

Remarcăm faptul că IMSP CNAMUP rămâne în continuare deschis pentru instruirea diverselor categorii de populație în cunoașterea și aplicarea manevrelor salvatoare de viață în diferite situații critice.

Minutele pot salva vieți! Timpul e singurul lucru pe care îl avem cu toții în comun, dar fiecare îl folosește diferit. Doar împreună punem preț pe lucrurile ce nu au preț!