18
iul

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va beneficia de sisteme de infuzie, elecrocardiografe și dispozitive automate de resuscitare cardio-respiratorie. Utilajele medicale au fost achiziționate de către International Blue Crescent Relief and Development Foundation, Turcia, în cadrul Proiectului de parteneriat cu Action Medeor e.V.

În acest sens a fost semnat un Contract de Donație între părți. Echipamentele și consumabilele urmează să fie aduse în scurt timp în țară. Acestea vor fi repartizate echipelor de asistență medicală urgentă din cadrul Substațiilor de Asistență Medicală Urgentă Vulcănești și Ceadîr-Lunga în scopul asigurării pacienților cu diverse urgențe medico-chirurgicale majore, cu îngrijiri medicale calitative la etapa de prespital.

Remarcăm faptul că acest aparataj performant va îmbunătăți capacitățile de intervenție a echipelor AMU și va permite aplicarea măsurilor conforme de salvare a vieților omenești, atât la locul solicitării, cât și pe parcursul transportării pacienților la spitale.

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească aduce sincere mulțumiri  International Blue Crescent Relief and Development Foundation pentru implicare și sprijinul oferit echipelor de asistență medicală urgentă din cadrul subdiviziunilor amplasate în UTA Găgăuzia. Menționăm faptul că suntem deschiși și în continuare pentru proiecte în beneficiul sănătății cetățenilor.