07
iul

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că la data de 6 iulie 2023 a avut loc o operațiune de comun cu angajații IGSU pentru salvarea unei persoanei aflate la înălțime. Cazul s-a produs pe teritoriul unui șantier de construcție pe strada Vasile Lupu din municipiul Chișinău.

Astfel, menționăm că la Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a fost recepționat de la I.P. „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112” la ora 12:27, un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui pacient, de 61 ani, cu motivul solicitării: „HTA, epistaxis”. Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Centru, care prompt a ajuns a locul solicitării.

Din spusele colegilor s-a constatat că persoana activa în calitate de macaragiu și aflîndu-se la locul de muncă, în cabina macaralei la înalțimea de circa 50 metri, brusc i s-a făcut rău, solicitând ajutorul acestora. Ținând cont de complexitatea cazului au fost solicitați angajații din cadrul IGSU, care au intervenit și cobărât bărbatul la etajul 14 pe acoperișul clădirii în construcție.

Membrii echipei AMU aflați la etajul 14 a clădirii au preluat pacientul. Prompt au evaluat și determinat gradul de urgență majoră, acordându-i asistență medicală de urgență la etapa de prespital. Pacientul a fost fixat pe echipament de evacuare și coborât spre ambulanță. Ulterior, cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali a fost transportat asistat și transmis echipei medicilor din cadrul DCMU al IMSP Institutul de Medicină Urgentă.

Poze preluate:  https://www.facebook.com/photo/?fbid=649951863837535&set=pcb.649952140504174