23
iun

         O minoră de 4 ani din Vulcănești a avut nevoie de intervenția urgentă a medicilor, după ce s-a înecat cu o bomboană. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 22 iunie, rudele au solicitat ambulanța prin intermediul Serviciului 112 la ora 10:49, pentru copila căreia i s-a făcut rău şi nu a mai putut să respire.

          În 5 minute, echipa SAMU Vulcănești a ajuns la locul solicitării, unde a depistat pacienta fără cunoștință în moarte clinică. Imediat, membrii echipei AMU au inițiat manevre de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrale, după care pacienta a fost transportată, cu monitorizarea parametrilor vitali și transmisă personalului medical din cadrul IMSP Spitalul Raional Vulcănești.

          Conlucrarea multidimensională a permis transportarea pacientei pe cale aeriană de către echipajul SMURD Galați din Vulcănești la Chișinău.

          Pacienta a fost preluată cu indicii vitali stabili de echipa AMU specializată Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SAMU Centru, care a continuat monitorizarea permanentă a parametrilor vitali pe parcursul transportării și a fost transmisă specialiștilor din cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului.

( Poze preluate : https://www.facebook.com/dse.md/posts/pfbid02TyprkA8CZ9C812F5TJkqxkpJNHL7rvdstovSv3RoqGpyzkXF81A2ExS2MpS4WbTGl)