08
dec

          La data de 7 decembrie 2022, ora 16:48, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat de 47 ani, pe motivul ,,inconștient”.

          Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă specializată (Terapie Intensivă Mobilă) din cadrul SAMU Centru, în componența medicului Maxim POROJNIUC, asistentului medical Constantin CIREȘ, infirmierului Mihail VASILACHI și șoferului Anatoli MANZAR, care a ajuns prompt la locul solicitării.

          S-au constatat circumstanțele cazului: în timpul deplasării unui automobil, pe o stradă din capitală, șoferului brusc i s-a făcut rău. Din fericire, acesta a reușit să stopeze vehiculul și a pierdut cunoștința. Pasagerul din mașină a solicitat Serviciul 112.

          La locul solicitării, medicii au depistat pacientul în stare critică, la volanul camionetei, fără puls și tensiune. Imediat, membrii echipei SAMU Centru au inițiat manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes.

          Ulterior, pacientul a fost transportat asistat cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali și transmis medicilor din cadrul DCMU a IMSP Institutul de Medicină Urgentă.