În ultimele 24 de ore de activitate, la Departamentul dispecerizare a IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 2244 apeluri din partea cetățenilor. După acordarea primului ajutor medical calificat la etapa de prespital, 931 persoane, inclusiv 128 copii au fost transportați asistat de echipele AMU către instituțiile spitalicești din țară pentru tratament specializat.

Totodată menționăm că pe 1 februarie curent, la ora 22:20 a fost solicitat Serviciul de Urgență pentru o femeie de 37 de ani din orașul Ungheni, care acuza dereglări ale stării de sănătate după administrarea unor medicamente. Acestei solicitări i s-a atribuit cod roșu.

Echipa SAMU Ungheni a intervenit prompt la locul solicitării și a constat că persoana avea o reacție alergică severă care se manifesta prin cefalee, slăbiciune generală instalată brusc după administrarea unor medicamente în condiții de domiciliu. În urma examinării pacientei, membrii echipei AMU au stabilit diagnosticul și au întreprins măsurile necesare pentru a salva viața pacientei.

Ulterior, femeia a fost transportată în stare stabilă cu ameliorare la Unitatea de Primire Urgentă a Spitalului raional Ungheni pentru continuarea măsurilor de diagnostic și tratament în condiții de staționar.