02
dec

          La data de 1 decembrie, ora 22:54, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat o solicitare pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui pacient de 51 de ani dintr-o localitate a raionului Anenii Noi, pe motivul „dureri retrosternale”. Cazul a fost încadrat în categoria urgențelor medico-chirurgicale majore - „Cod Roșu”.

         În opt minute, echipa PAMU Mereni a sosit la locul solicitării. Pacientul prezenta următoarele acuze: slăbiciune generală; dureri retrosternale cu iradiere în mâna stângă, care s-au intensificat cu 30 de minute în urmă. Din anamneză, pacientul avea dureri în piept în formă de arsură de trei zile.

         În timpul examinării, în prezența echipei de asistență medicală urgentă, pacientul a pierdut cunoștința și a fost stabilit stop cardio-respirator. Prompt membrii echipei au inițiat măsurile de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes.

         De urgență, pacientul a fost transportat asistat cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali și transmis medicilor din cadrul Unității Primiri Urgente a IMSP Spitalul Raional Anenii Noi.