În zilele de mini vacanță dedicate Paștelui Blajinilor, în perioada 08 – 10 mai curent, intervenția ambulanței a fost solicitată de 5856 cetățeni. După acordarea asistenței medicale de urgență 2077 pacienți, printre care 467 copii au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

          În această perioadă la Serviciul de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească au apelat cel mai des persoanele cu urgențe cardiovasculare – 1198 solicitări, urmate de urgențele respiratorii – 844 solicitări și urgențele neurologice – 779 solicitări.

Timp 72 de ore, 650 cetățeni cu diverse traumatisme au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital. IMSP CNAMUP menționează că echipele AMU au fost solicitate în cazul a 17 accidente rutiere, în urma cărora au suferit 21 persoane, printre care opt minori. La necesitate, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la Unitățile de Primire Urgentă spitalicești.

          În perioada menționată, 24 de persoane cu urgențe toxice au solicitat Serviciul de Urgență. În acest sens,  echipele AMU au intervenit pentru a acorda primul ajutor medical la 10 persoane care s-au intoxicat cu medicamente și la șapte persoane care au suferit intoxicații cu alcool.