03
noi

Pe data de 30 octombrie, la ora 15:20 la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei persoane de 40 ani care avea o reacție alergică după o înțepătură de albină. Solicitării i s-a atribuit cod roșu.

În scurt timp, echipa SAMU Ungheni a sosit la fața locului și i-a acordat primul ajutor medical la etapa de prespital pacientei, care a suportat un șoc anafilactic. Intervenția medicilor a fost soldată cu succes, pacienta a fost transportată în stare stabilă cu ameliorare la Spitalul raional Ungheni pentru tratament corespunzător.
Un caz asemănător a fost înregistrat în raionul Ialoveni. Pe 1 noiembrie, la ora 14:28 a fost solicitat Serviciul de Urgență pentru o femeie de 80 de ani, care a suportat un șoc anafilactic după administrarea unor medicamente.
Echipa PAMU Costești a sosit la solicitare în doar 12 minute și a observat că pacienta avea o reacţie alergică care se manifestă prin scăderea tensiunii, obstrucţia căilor respiratorii şi hipoxie. În urma acordării asistenței medicale de urgență, echipa PAMU Costești a transportat pacienta la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.