20
feb

           IMSP CNAMUP informează că la data de 19 februarie curent, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 6 persoane cu diverse probleme de sănătate, în timpul protestelor desfășurate în centrul mun. Chișinău.

           Echipele de asistență medicală urgentă au intervenit prompt la 4 bărbați și 2 femei cu vârstele cuprinse între 39-76 de ani. După acordarea ajutorului medical calificat la etapa de prespital, 5 pacienți au fost transportați asistat la instituțiile medicale spitalicești pentru continuarea tratamentului specializat.

           Din cauza mulțimii, o ambulanță a rămas blocată și se confrunta cu dificultăți de circulație pe artera principală a Chișinăului. Astfel s-au creat ambuteiaje, care au stopat traficul rutier pe anumite porțiuni. Din acest motiv ambulanțele au fost nevoite să se deplaseze pe drumuri de ocolire, lucru care duce la mărirea distanței de parcurgere și timpului de ajungere a echipelor AMU la pacienți!

           IMSP CNAMUP îndeamnă cetățenii să fie mai responsabili și să acorde ambulanțelor prioritate în trafic, atunci când acestea se deplasează de urgență la pacienți, cu sirena și girofarul incluse!