Stimați colegi din mass-media,

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Vă invită la evenimentul ”Acționează pentru viață! Învață să acorzi primul ajutor!”.

În contextul Zilei Europene a Resuscitării, marcată anual la 16 octombrie, IMSP CNAMUP cu sprijinul Ministerului Sănătății al Republicii Moldova și Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova organizează acest eveniment cu lecții practice, scopul căruia este creșterea numărului de supraviețuitori în urma unui stop cardio-respirator, prin aplicarea la timp a manevrelor de resuscitare.

În cadrul deschiderii festive a evenimentului vor participa reprezentanți din cadrul: Ministerului Sănătății al Republicii Moldova; Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova; IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească; Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”.

Cu o intervenție corectă și în timp util, rata de supraviețuire poate crește de 2-3 ori. Astfel, ar putea fi salvate mii de persoane. Participanții vor avea posibilitatea să însușească tehnicile practice de prim ajutor pe manechine speciale de la medicii Centrului de Instruire în domeniul medicinii de urgență și calamităților din cadrul IMSP CNAMUP, iar copii vor avea parte de mici surprize.

Evenimentul va avea loc duminică, 16 octombrie 2022, începând cu ora 10:00 până la 15:00 pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Rugăm respectuos redacțiile mass-media să confirme disponibilitatea și prezența, la adresa de email: presa@ambulanta.md sau la numărul de contact 061063737.

Vă așteptăm cu mare drag!