13
oct

Dragi cetățeni,

  IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Vă invită să participați, la data de 16 octombrie 2022, la evenimentul ”Acționează pentru viață! Învață să acorzi primul ajutor!”.

În contextul Zilei Europene a Resuscitării, IMSP CNAMUP cu sprijinul Ministerului Sănătății al Republicii Moldova și Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova organizează lecții practice de instruire pe manechine speciale, scopul cărora este creșterea numărului de supraviețuitori în urma unui stop cardio-respirator, prin aplicarea la timp a manevrelor de resuscitare.

Cu o intervenție corectă și în timp util, rata de supraviețuire poate crește de 2-3 ori. Astfel, ar putea fi salvate mii de persoane. Participanții vor avea posibilitatea să însușească tehnicile practice de prim ajutor de la medicii Centrului de Instruire în domeniul medicinii de urgență și calamităților din cadrul IMSP CNAMUP.

Accesul la aplicațiile demonstrative este liber și gratuit. Copii vor avea parte de mici surprize. Evenimentul va avea loc duminică, 16 octombrie 2022, între orele 10:00-15:00 pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Vă așteptăm cu mare drag! Află cum să acționați în situațiile critice, care pun în pericol viața! Învață să acorzi primul ajutor împreună cu echipa CNAMUP!