20
iul

Cazul a avut loc în amiaza zilei de 19 iulie. La ora 12:45, la Departamentul comun de urgență a IMSP CNAMUP a fost înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui copil de 10 luni în parcul de pe strada Braniștii din capitală, pe motivul ,,submersie”.

Potrivit primelor informații băiețelul a fost lăsat pentru câteva clipe sub supravegherea unui minor, în timp ce se afla pe malul iazului. Brusc căruciorul în care se afla copilul s-a prăbușit în lac. Salvatorul a fost alertat de strigătele de ajutor a celor din preajmă și a intervenit operativ, reușind să scoată copilul din apă.

În câteva minute, la locul solicitării a parvenit echipa specializată terapia intensivă mobilă, care a preluat pacientul, stabilind starea gravă. Prompt, echipa SAMU Rîșcani i-a acordat copilului asistență medicală de urgență la etapa de prespital cu efectuarea medicației necesare.

Menționăm faptul că pacientul a fost transportat, cu monitorizarea permanentă a  parametrilor vitali și transmis personalului medical din cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului pentru tratament specializat în continuare.

În acest context, pentru a evita situații similare pe viitor, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă părinții să fie mai prudenți și mai responsabili. Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

În cazul urgențelor medicale majore, când viața persoanei se află în pericol, apelați la numărul 112!