31
dec

Pentru a evita incidentele neplăcute în noaptea de Revelion, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească vine cu mai multe recomandări pentru cetățeni.

  E cunoscut faptul că în perioada 31 decembrie - 1 ianuarie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă este suprasolicitat. În aceste 24h este înregistrat un număr mare de solicitări pe motivul urgențelor majore: utilizarea incorectă a petardelor și artificiilor cauzează incidente grave în special în rândul minorilor; accidente rutiere, soldate cu multe victime. Cel mai frecvent aceste situații se produc din cauza consumului excesiv de alcool și nerespectarea normelor de conduită și regulilor de securitate.

   IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Vă îndeamnă să utilizați produsele pirotehnice cu atenție, studiați instrucțiunile și măsurile de securitate înainte de folosire. Nu faceți abuz de alcool în noaptea dintre ani. Respectați normele de exploatare a sobelor și a instalațiilor de gaz. Aveți grijă de siguranța și sănătatea dumneavoastră și a celor apropiați.

  În situații de risc, apelați la numărul de urgență 112. IMSP CNAMUP va asigura acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, în regim non-stop prin intermediul subdiviziunilor sale pe întreg teritoriul țării.