07
apr

Conducerea IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească vine cu un mesaj de felicitare și de recunoștință față de toți colaboratorii pentru efortul depus în sporirea accesibilității și asigurarea populației cu servicii medicale calificate la etapa de prespital pe întreg teritoriul țării.

   La 7 aprilie, în fiecare an, este marcată Ziua Mondială a Sănătății, ce are ca scop evidențierea unei teme de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizația Mondială a Sănătății(OMS). În acest an, 2020, este marcată munca asistenților medicali şi a moaşelor în lupta împotriva noului Coronavirus, aceştia oferind îngrijire şi tratament de calitate dar şi colectarea datelor pentru studii clinice.

   Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă, dar împreună vom trece și peste această provocare. Personalul din sistemul medical a știut să-și adune forțele și să se mobilizeze atunci când a fost declarată Starea de Urgență în Republica Moldova.

    Medicii de la Urgență sunt OAMENII din prima linie în lupta cu Pandemia COVID-19. Membrii echipelor AMU au un rol vital în menținerea sănătății cetățenilor noștri, în special în acest timp!

   Aducem sincere mulțumiri celor care-și supun viața unui risc enorm și acordă prioritate majoră fiecărui cetățean, care solicită Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Suntem recunoscători pentru tot ceea ce faceți în fiecare zi! Să fiți sănătoși!