22
mai

          Un copil de 4 ani cu lezarea organelor interne a fost transportat cu o ambulanță dotată cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă la Chișinău. La data de 20 mai curent, după încheierea evenimentului din mun. Cahul consacrat Zilelor Americii în Republica Moldova, echipa SAMU Centru se deplasa spre Chișinău.

         La ora 20:28, la Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a parvenit o solicitare pentru acordarea ajutorului medical calificat unui băiat, în stare gravă cu contuzia abdomenului și ruptura de splină, care necesita transportare urgentă și internare în IMSP Institutul Mamei și Copilului.

          În câteva minute, echipa de asistență medicală urgentă specializată (Terapie Intensivă Mobilă) din cadrul SAMU Centru, în componența medicului Victor CORCIU, felcerul Ion PUȘCAȘ și șoferului Mihail NASTAS a preluat pacientul și a monitorizat parametrii vitali pe parcursul transportării.

          Pacientul a ajuns în siguranță la Chișinău și a fost predat specialiștilor din cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.