Pe data de 05.10.2019, în timpul îndeplinirii obligațiunilor de serviciu, Banaru Valeriu Constantin a decedat, în urma unui accident rutier teribil, produs în apropierea satului Chetrosu, raionul Drochia.

  Banaru Valeriu Constantin, anul nașterii 24.07.1966 a activat la SAMU Drochia din iulie 2018, în calitate de șofer de ambulanță. Colegul noastru era originar din satul Cotova, raionul Drochia.

   Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a pierdut un adevărat profesionist, un om cu suflet mare și cu o deosebită decenţă, a fost un om activ şi responsabil în tot ceea ce a făcut. Lasă în urmă o familie îndurerată cu ochi înlăcrimați, rude apropiate, prieteni, colegi de serviciu, toţi cei pe care i-a cunoscut şi cu care a avut relaţii deosebite.

  IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească aduce condoleanțe familiei Banaru, care îl conduce pe ultimul drum pe dragul şi respectatul nostru coleg. Valeriu Constantin Banaru era un om fericit, împlinit, dornic de viaţă, mândru de familia sa. În memoria colegilor săi a rămas ca un om de onoare şi de bună credință.