Odată cu sosirea anotimpului cald și datorită faptului că copii intră în vacanța de vară, dispunând de mai mult timp liber pentru joacă sau alte activități recreative, care se desfășoară în afara unei mediu formal, în care există persoane responsabile de supravegherea celor mici, se impune o atenție sporită din partea părinților sau a persoanelor în grija cărora sunt lăsați copiii, în scopul evitării accidentelor nedorite.

Două cazuri în care au avut de suferit copii, s-au petrecut ieri seară, în jurul orei 18:00. În satul Cișmichioi din raionul Vulcănești, un copil de 5 ani a căzut în bazinul cu apă din curte. A a fost găsit de către mama sa, care l-a scos din bazin și a solicitat imediat ajutorul Serviciului 903. Fiind în contact cu apa rece pentru mai mult timp, copilul prezenta simptome caracteristice de hipotermie. Medicii i-au acordat primul ajutor medical și l-au transportat la spital.

Un alt caz a avut loc în raionul Drochia, satul Pelenia, unde un copil de 6 ani s-a accidentat după ce a căzut de la o înălțime de aproximativ doi metri, într-o fosă de canalizare. A fost solicitat ajutorul echipei de asistență medicală urgentă. Medicii care au constat la copil un traumatism cranio-cerebral și prezența excoriațiilor multiple în zona feței. După ce a primit ajutor medical, copilul a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal Bălți.