În data de 9 octombrie, la ora 07:01, I.P. ”Serviciul național unic pentru apeluri de urgență 112” a înregistrat o solicitare pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor, care au avut de suferit în urma  accidentului rutier, produs pe traseul M5, șoseaua Bălți-Chișinău, satul Cucioaia, raionul Telenești, cu implicarea unui maxi taxi și a unui autoturism. A fost atribuit – cod roșu de urgență.

Prima echipă ajunsă la locul accidentului a inițiat trierea pacienților și a solicitat prin intermediul dispecerului medical alocarea resurselor suplimentare pentru rezolvarea cazului dat. La deservirea victimelor au fost implicate 7 ambulanțe din PAMU Coșcodeni, SAMU Sîngerei, SAMU Bălți, SAMU Telenești și PAMU Sărăteni Vechi.

Echipele AMU și dispeceratul medical au informat spitalele raionale Sîngerei și Telenești despre fluxul de pacienți ce urmează a fi transportați în secțiile primiri urgente. S-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital la 19 persoane cu diverse traumatisme.7 persoane au fost transportate la Spitalul Raional Sîngerei și 12 persoane la Spitalul Raional Telenești. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost anunțat despre cazul dat. Din fericire, în acest teribil accident rutier nu au fost implicați minori și nimeni nu a decedat.

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă cetățenii să respecte regulile circulației rutiere în trafic, pentru a evita astfel de situații, în care viața cetățenilor este în pericol. Aveți grijă de securitatea și sănătatea dumneavoastră și a celor din jur.