IMSP CNAMUP informează că de la începutul săptămânii Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 41 solicitări pe motiv de intoxicație, dintre care nouă persoane au suportat intoxicații cu ciuperci.

          În perioada 13 – 16 septembrie curent, în urma consumului de ciuperci au fost afectați șase adulți și trei minori. După acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital, echipele AMU au transportat pacienții la instituțiile medicale spitalicești.

Pacienții, cu vârste cuprinse între 8 și 62 de ani, prezentau simptome care s-au declanșat la câteva ore după consumul de ciuperci. Cazurile au fost întregistrate în următoarele localități ale ţării: în raionul Briceni – trei persoane; în raionul Orhei – 3 persoane; în raionul Edineț două persoane și o persoană din raionul Fălești.

Menționăm faptul că în perioada 13 – 16 septembrie, echipele de asistență medicală urgentă din întreaga țară au activat în regim non-stop, deservind 9177 solicitări. După acordarea primului ajutor medical 3561 pacienți, dintre care 2753 maturi și 808 copii au fost transportați la spital.