17
feb

Pe data de 17 februarie curent, Substația de Asistență Medicală Urgentă Anenii Noi s-a suplinit cu încă o echipă de asistență medicală urgentă. Astfel, la moment aproximativ 60.000 de locuitori vor beneficia de servicii medicale calificate la etapa de prespital din partea a 5 echipe de asistență medicală urgentă din cadrul: SAMU Anenii Noi, PAMU Mereni și PAMU Speia.

   La eveniment au participat: șeful Departamentului regional de AMU, Mihai BAGRINOVSCHI; șeful SAMU Anenii Noi, Nicolae PILA și membrii echipelor AMU din cadrul SAMU Anenii Noi.

    Noua echipa de asistență medicală urgentă este formată din: doi medici; patru felceri; doi infirmieri și patru șoferi. Membrii echipei AMU de la SAMU Anenii Noi  vor acorda primul ajutor medical la etapa de prespital populației din orașul Anenii Noi și din următoarele sate: Bulboaca; Calfa; Chetrosu; Cobuşca Veche; Gura Bîcului; Varnița; Hîrbovăţ; Geamăna; Ţînţăreni și Ruseni.

    Pentru deservirea solicitărilor parvenite la SAMU Anenii Noi,  la dispoziția personalului sunt puse trei ambulanțe dotate cu medicamente și dispozitive medicale: electrocardiografe; defibrilatoare; aspiratoare; buteliile de oxigen portative, etc. Creșterea numărului de angajați din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va spori calitatea și accesul populației la servicii medicale urgente la etapa de prespital.