06
apr

            IMSP CNAMUP informează că pe parcursul ultimelor 24h Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească s-a confruntat cu mai multe dificultăți în deservirea solicitărilor din cauza condițiilor meteo nefavorabile și impractibilitatea drumurilor naționale.

            Astfel, în seara zilei de 5 aprilie 2023, în jurul orelor 19:00, în raionul Ungheni s-au produs două cazuri de blocare a autosanitarelor. Prima echipă de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Ungheni se deplasa la o solicitare în satul Lidovca.

            Din cauza nămeților și drumurilor înzăpezite a fost solicitată intervenția pompierilor pentru a se deplasa la pacient. Menționăm faptul că echipa AMU a acordat ajutor medical prespitalicesc unui minor, după care echipa s-a întors la intrarea în localitate, unde se afla ambulanța și a continuat activitatea.

            În același timp echipa PAMU Sculeni, fiind în misiune de serviciu, se întorcea de la o solicitare, fără pacient. În satul Floreni, membrii echipei de asistență medicală urgentă au rămas blocați în nămeți și a fost solicitată intervenția pompierilor, care de asemenea au rămas împotmoliți în zăpadă împreună cu alte automobile pe aceeași porțiune de drum. Mai mult ca atât, resursele comune nu au fost suficiente.

            Ca urmare s-au alocat resurse suplimentare cu tracție dublă pentru a face față intemperiilor și a deservi solicitările parvenite de la cetățeni. Echipa PAMU Sculeni și-a continuat activitatea într-o ambulanță de rezervă. La momentul actual sunt întreprinse măsuri de deblocare a vehiculelor. Din fericire membrii echipelor AMU nu au avut de suferit.

            În această ordine de idei, colaboratorii IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească apreciază conlucrarea eficientă cu reprezentanții IGSU, care au intervenit și au acordat suportul necesar în deservirea solicitărilor parvenite de la pacienți. Remarcăm faptul că alte situații de blocare ale autosanitarelor pe drumurile naționale înzăpezite nu au fost înregistrate.