La dispeceratul 903 din Hîncești, la data de 5 martie curent, ora 19:00, a fost înregistrat un apel de la o persoană care a solicitat ajutor medical pentru o pacientă inconștientă. Punctul de reper indicat a fost primăria din satul Stolniceni.

Ajunsă la fața locului, echipa de urgență nu a găsit pe nimeni. Persoana care a efectuat apelul la dispeceratul 903 a fost contactată telefonic de mai multe ori, însă fără rezultat.

După mai mult de 20 de minute în care medicii au stat în fața primăriei, încercând să afle de la localnici dacă cineva are într-adevăr nevoie de asistență medicală urgentă, una dintre rudele pacientei a sunat, spunând că nu este necesară intervenția ambulanței.

Întrucât echipa a fost reținută neargumentat pe loc minute în șir, timp în care putea ajunge la un pacient în stare gravă, a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Hîncești. Oamenii legii au identificat în scurt timp persoana care s-a făcut responsabilă de efectuarea apelului fals.

Pentru chemarea intenționat falsă a serviciilor specializate, conform articolului 342 din Codul Contravențional al Republicii Moldova, a fost stabilită pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 40 unități convenționale.