Pe data de 16 decembrie curent, Inspectoratul Național de Patrulare a dat star operațiunii „Girofar”. De la ora 10:00 până la 13:00, oamenii legii au monitorizat deplasarea mașinilor cu regim prioritar pe traseul Metro1-Metro 2( Tur-Retur pe străzile: str. Mihai Viteazul – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – bd. Dacia – str. Băcioii Noi).

Zeci de șoferi din Capitală au fost trași pe dreapta și amendați de polițiști, deoarece nu au acordat prioritate în trafic ambulanței. În cadrul operațiunii „Girofar” au fost întocmite 18 procese verbale pe motivul necedării trecerii autovehiculelor cu regim prioritar de circulație.

Scopul demarării operațiunii „Girofar” este responsabilizarea șoferilor și prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea Ambulanței, Pompierilor și Poliției. Conform Codului Contravențional, conducătorii auto care nu acordă prioritate vehiculelor cu dispozitivele de semnalizare luminoasă și sonoră în funcțiune pot primi amenzi de la 750 la 900 de lei cu aplicarea a patru puncte de penalizare.

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă șoferii să fie mai prudenți și să se conformeze Regulamentului Circulației Rutiere. Stimați cetățeni nu fiți indiferenți față de persoanele, care solicită Serviciul de Asistență Medicală Urgentă.

Cedați trecerea ambulanței în trafic, vigilența și atitudinea dumneavoastră poate salva viața unui pacient. Nu ezita să comunici altor participanți la trafic, inclusiv și pietonilor despre importanța cedării trecerii autovehiculelor cu regim prioritar de circulație.