Pe data de 15 septembrie curent, Sofia GUȘILĂ, șef al Substației de Asistență Medicală Urgentă Căușeni a primit Distincția de Stat din partea Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon pentru munca îndelungată și prodigioasă în domeniul sănătății, pentru dăruirea și abnegația manifestate în activitatea zilnică.

Doamna Sofia Gușilă a fost decorată cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru devotamentul și profesionalismul manifestat în cadrul Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. De-a lungul anilor doamna Gușilă dă dovadă de o pregătire foarte bună în diagnosticul şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă la etapa de prespital.
În anul 1974 a început activitatea ca soră medicală în Secția Reanimare a Institutului Oncologic. După absolvirea Institutului de Stat de Medicină din Chișinău, din anul 1983 a lucrat în funcție de medic de urgență la Spitalul raional Căușeni. Din anul 2000 a ocupat funcția de șefă a Stațiunii de AMU a județului Tighina. Din anul 2003 și până în prezent activează în funcția de șef de Substație Asistență Medicală Urgentă Căușeni.
Conducerea IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească exprimă admirație, mândrie și recunoștință pentru efortul depus în fiecare zi și pentru fidelitatea manifestată față de Serviciul de Urgență. De asemenea, colectivul IMSP CNAMUP Vă aduce sincere felicitări cu oferirea Distincției de Stat Ordinul ”Gloria Muncii”. Vă dorim multă sănătate și realizări frumoase în continuare!