06
mar

            La data de 5 martie curent, în jurul orelor 14:00, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru un bărbat de 58 de ani din or. Cricova, mun. Chișinău, pe motivul „slăbiciune, tusă, febră”.

            Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Rîșcani, în componența felcerului Alexandru POPA, infirmierului Ghenadie PUȘCAȘ și șoferului Victor MARIAN. Cazul a fost încadrat în categoria „Cod Roșu” – urgență majoră, care pune viața pacientului în pericol.

            La locul solicitării, membrii echipei AMU au evaluat pacientul, care era în stare generală critică. În timpul examinării pacientului, brusc a survenit un stop cardio-respirator. Prompt au fost inițiate măsuri de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, ca urmare manevrele echipei au fost soldate cu succes.    

           Suplimentar a fost solicitată echipa de asistență medicală urgentă specializată (Terapie Intensivă Mobilă) din cadrul SAMU Rîșcani, care a transportat asistat pacientul cu monitorizarea permanentă a paramentrilor vitali și l-a transmis medicilor Unității Urgente din cadrul Spitalului Internaţional Medpark pentru continuarea tratamentului specializat.