25
iul

La data de 24.07.2023, ora 20:46 a fost solicitată intervenția ambulanței pentru un bărbat de 74 de ani dintr-o localitate a raionului Orhei, pe motivul „inconștient, sincopă”.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă de felceri din cadrul SAMU Orhei. Cazul a fost încadrat în categoria „Cod Roșu”- urgență majoră, care pune viața pacientului în pericol.

La locul solicitării, membrii echipei AMU au depistat pacientul inconștient, la podeaua locuinței sale, în stop cardio-respirator. Prompt au fost inițiate măsurile de resuscitare cardio - respiratorie și cerebrală.

Suplimentar a fost solicitată echipa de asistență medicală urgentă cu medic, care sosind la locul solicitării a preluat pacientul cu continuarea măsurilor de resuscitare cardio - respiratorie și cerebrală, ca urmare manevrele ambelor echipe AMU au fost soldate cu succes.

Ulterior, cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali, pacientul a fost transportat asistat și transmis medicilor din cadrul Unității Primiri Urgente a SR Orhei pentru continuarea tratamentului specializat.