29
noi

La data de 28 noiembrie curent, ora 23:30, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei de 55 de ani, pe motivul ,,inconștientă”. Cazul a fost încadrat în categoria cod roșu, urgență care pune viața în pericol.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul PAMU Slobozia Mare, care a ajuns la locul solicitării în timp de patru minute. Din spusele fiului s-a constatat că pacienta brusc a pierdut cunoștința, acesta a inițiat manevre de resuscitare și a apelat imediat Serviciul 112.

Membrii echipei AMU au evaluat și stabilit că pacienta era inconștientă, fără respirație, puls și tensiune. Din anamneză, pacienta se află la evidență de mai mulți ani cu patologie cardiovasculară severă.

Prompt au fost inițiate măsuri de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes, cu restabilirea ritmului cardiac.

Pentru transportare asistată a fost solicitată echipa de asistență medicală urgentă specializată (Terapie Intensivă Mobilă) SAMU Cahul, care a preluat pacienta. Pe parcursul transportării au fost monitorizați permanent parametri vitali cu efectuarea medicației necesare. Pacienta a fost transmisă specialiștilor din cadrul Unității Primiri Urgente a Spitalului Raional Cahul.