28
aug

În seara zilei de duminică, 27 august, la ora 17:22, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei de 67 ani cu dureri de inimă din mun. Chișinău.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Botanica, care a sosit la locul solicitării, constatând că doamna acuza dureri violente cardiace cu iradiere în mâna stângă, ce au debutat la ora 14:00; amețeli și slăbiciuni generale pronunțate.

Având în vedere starea pacientei și rezultatele examinării acesteia, s-a stabilit infarct miocardic. Membrii echipei AMU au acordat ajutor medical calificat la etapa de prespital și au determinat necesitatea internării în secție specializată pentru tratament corespunzător.

În timpul transportării la spital, brusc a survenit un stop cardio-respirator. Prompt, în ambulanță au fost inițiate măsuri de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală și concomitent a fost solicitată echipa de asistență medicală urgentă specializată (Terapie Intensivă Mobilă și Reanimare) din cadrul SAMU Botanica.

Pacienta a fost preluată de membrii echipei TIM cu continuarea măsurilor de reanimare cardio-respiratorie și cerebrală în ambulanță, ca urmare eforturile comune au fost soldate cu succes în 18 minute. După restabilirea parametrilor vitali cu monitorizarea permanentă pe parcursul transportării, pacienta a fost transmisă specialiștilor din cadrul Spitalului Polivalent Novamed.